Bomen planten en verplanten Antwerpen

Bij Boomverzorging Antwerpen kunnen we u ook dé experts inzake het planten en verplanten van bomen aanraden.

In het geval van bomen verplanten is het altijd belangrijk dat u werkt met een expert. Na een boomonderzoek kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een boom foutief zal groeien, dat de bodem niet goed zit of dat een boom na een langere groeiperiode bijvoorbeeld in een gebouw zal groeien. Ook kunnen zij soms zonlicht wegnemen (al kan een preventieve snoeibeurt de kruin ook zo vormen dat dit zal meevallen). Om vele redenen wordt er daarom soms gekozen om een boom te verplanten. Dit is een hele opdracht die met specifiek materiaal moet uitgevoerd worden (afhankelijk van de grootte van de boom).

De meeste klanten willen hun bomen graag behouden. Je kan ook bomen van een groot formaat verplanten, maar het blijft een gespecialiseerde opdracht. In principe zijn bomen steeds verplantbaar, indien de machines, het formaat van de boom en de ruimte van de tuin het toelaten. De moeilijkheid zit hem wel in het feit of de boom het zal "volhouden" na het verplanten. Daarom doen wij ook steeds een controle en meting van de bodem en de plaatsing alvorens tot verplanten over te gaan. Daarna zorgen wij ook altijd voor opvolgmomenten, zodat we de boom als een echte "boomdokter" kunnen opvolgen. Het gaat hier immers om een ingrijpende operatie! Bij ons staat het verzorgen van de boom steeds centraal.

Ook helpen wij met het planten van nieuwe bomen. Dit kan bijvoorbeeld omdat er enkele bomen door stormschade zijn gevallen, of dat enkele bomen zijn geveld. Of omdat er een nieuwe tuin is aangelegd. Wij kunnen bomen van verschillende soorten en verschillende formaten aanplanten, wij doen dit steeds in samenspraak met u. Wij kijken dan vanuit onze ervaring als boomexpert naar uw tuin, de bodem, de lichtinval, de ruimte, de afstand tot de woning(en), etc... en kiezen hierbij voor boomsoorten die u het liefste ziet en die het beste gedijen in uw ruimte, met daarvoor een oog voor inheemse soorten. Het planten van een nieuwe boom is ook iets dat u streng dient te begeleiden en ook niet in elk seizoen kan gebeuren. Elke boom heeft zijn eigen geprefereerde periode. Ook fruitbomen zijn ons niet vreemd. Na een boomonderzoek en na het planten stellen wij ook steeds een opvolging voor: zo kunnen wij de groei van de bomen stimuleren, ingrijpen waar nodig en bijsnoeien van de bomen.


Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren! U vindt onze andere diensten ook terug op de homepagina van Boomverzorging Antwerpen.

Shopping Cart