Bomen Snoeien Antwerpen

Het snoeien van bomen is een belangrijk begeleidingsmiddel in de ontwikkeling van een boom! Snoeien is niet zo moeilijk, maar veel te lang wachten en te drastisch snoeien kan tot problemen leiden. En bovendien moet het snoeien op de juiste manier gebeuren: anders verminder je de waarde van de boom of leidt het zelfs tot ziekte of afsterven van de boom. Bij Boomverzorging Antwerpen is snoeien dus een belangrijk onderdeel van de aangeboden diensten.

Problemen die kunnen voorkomen indien u geen expert gebruikt: te grote snoeiwonden, een te groot takkenvolume dat niet veilig weg te werken is, het ontstaan van houtrot en infecties door te grote snoeiwonden. Daarom raden wij aan op tijd bomen laten snoeien: het overgroeien van een kleine snoeiwond kost een boom minder energie dan het overgroeien van een grote snoeiwond. Bovendien is door een tijdig bezoek van ons het risico op infectieziekten veel kleiner. Indien u twijfelt of een boom gesnoeid moet worden, kan u ons altijd bellen.

Wij snoeien alle bomen en houden hier bij rekening met de uiteindelijke takvrije stamlengte en hoe u wilt dat de boom zich verder ontwikkelt. Het is belangrijk om zo te snoeien dat de boom zich ook verder kan blijven ontwikkelen: wij snoeien dus ook nooit te veel. Het is beter om een paar keer (bv. elk jaar) te komen snoeien dan in één keer teveel te snoeien, anders geef je de boom geen kans te herstellen.

We halen ook altijd eerst de juiste takken weg. Onze expertise heeft ons geleerd welke dikte van takken we het eerst mogen aanpakken.
Daarnaast proberen we ook geen overstaande of boven elkaar staande takken in éénzelfde snoeibeurt te verwijderen, dat zorgt namelijk voor een plaatselijke verzwakking en we willen dat de boom zo gezond en stevig mogelijk blijft. Ook gaan we nooit takken weghalen in de tijdelijke kroon: dit wil zeggen dat we takken zelden of nooit halverwege gaan snoeien. Het is beter om een tak helemaal weg te halen dan halverwege te snoeien, aangezien een "halve tak" veel meer energie kost om te herstellen. Wij respecteren ook steeds de takkraag: dit is de zone waar de tak zowel hout bevat van de stam als van de tak. Deze mag nooit met de tak mee verwijderd worden, dit leidt namelijk tot beschadiging van de boom! Dode en beschadigde takken mogen natuurlijk wel helemaal verwijderd worden. Onze expertise leert ons welke bomen zich nog kunnen herstellen en welke niet. Houd dus altijd rekening met deze zaken!

Wij snoeien alle soorten bomen. Snoeien kan in de meeste seizoenen, maar dit hangt altijd af van de boomsoort en wat u wilt bereiken met uw snoei. In principe kijken we naar twee soorten boomverzorging bij het snoeien: begeleidingssnoei en onderhoudssnoei.

Bij begeleidingssnoei (meestal op jonge bomen) gaan we tijdig ingrijpen om een structurele verbetering te bekomen. We gaan op zo een manier snoeien dat de boom "valt" zoals u en wij het willen zien en zodat problemen in de toekomst kunnen vermeden worden. Dit is preventieve boomverzorging!

Bij onderhoudssnoei gaan we een boom "corrigeren" en daarbij een juiste vorm blijvend garanderen of enkele problemen herstellen. Wij zorgen daarbij voor een onderhoud van uw boom. Zo kunnen we probleemtakken snoeien, de kruin verlichten of zelfs takken verwijderen die bij u of uw buren een probleem vormen. Zo kan uw boom op een goede manier blijven verder groeien. Bij zieke bomen gaan we altijd kijken wat we structureel kunnen redden. Let ook op: een boom die geknot of gekandelaard is, moet op regelmatige basis (afhankelijk van de boomsoort) opnieuw aangepakt worden. Houd dus altijd rekening hiermee en reserveer tijdig een onderhoud.

Zoals u ziet: expertise is nodig om een boom op de juiste manier te snoeien en ervoor te zorgen dat de boom estethisch estethisch en gezond kan blijven doorgroeien. Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren! U vindt onze andere diensten ook terug op de homepagina van Boomverzorging Antwerpen.

Shopping Cart